Uutiskuva

10. lokakuuta 2018|14:02

Ollaanko teidän sairaalassa siirtymässä annosjauheista nestemäisiin lääkkeisiin lasten lääkevalmistuksessa?

Marraskuun 28. päivä järjestettävä Lääkevalmistus sairaalassa -seminaari tarjoaa tukea nestemäisten lääkkeiden valmistuksessa ilmeneviin käytännön haasteisiin ja sekä näkökulmia ja tukea valmistusprosessin kehittämiseen.

Jaa

- Olen suunnitellut Lääkevalmistus sairaalassa -seminaarin ohjelman yhdessä eri sairaala-apteekkien lääkevalmistajien kanssa. Seminaarin teemaa ei tarvinnut tänä vuonna pohtia kauan. Asiantuntijaryhmäni oli yksimielinen siitä, että siirtyminen annosjauheiden valmistuksesta oraaliliuksiin ja -suspensioihin lastenlääkinnässä on tällä hetkellä iso asia sairaala-apteekkien lääkevalmistuksessa, kertoo seminaarin vastuukoulutuspäällikkö, Minna Svensk.

Lääkevalmistuksen ammattilaisilta lääkevalmistuksen ammattilaisille

Muutostilanteessa on hyvä päästä vaihtamaan ajatuksia kollegoiden kanssa, oppia toisten kokemuksista ja poimia niistä hyödyllisimmät toimintatavat omalle työpaikalle sekä saada varmuutta omaan tekemiseen.

Suunnitteluryhmän tavoitteena on, että Lääkevalmistus sairaalassa -seminaari tarjoaa tukea nestemäisten lääkkeiden valmistuksessa ilmeneviin käytännön haasteisiin ja näkökulmia ja tukea valmistusprosessin kehittämiseen. Ongelmista jutellaan seminaarissa yhdessä, samoin jaetaan tietoa ja onnistumisia.
 
- Pidimme myös hyödyllisenä päästä kertaamaan liuosten ja suspensioiden valmistuksen perusasioita, joten päätimme avata päivän brush up -luennolla, jossa käymme läpi muun muassa apuaineita sekä säilyyvyyteen liittyviä asioita, Svensk kertaa ryhmän ajatuksia.

Nestemäisten lääkkeiden valmistaminen on myös luonut tarpeen sairaala-apteekin lääkevalmistukseen soveltuville apuvälineille, kuten sekoittajille. Seminaarissa kuullaan, mitä välineitä Yliopiston apteekki käyttää valmistusyksikössään ja, mitä kokemuksia niistä on.

Lääkevalmistus sairaalassa -seminaarin ohjelma on nyt julkaistu verkkosivuillamme. Tutustu tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan 14.11. mennessä. Voit osallistua myös etänä.

Lääkevalmistus sairaalassa 28.11. Allergiatalo, Helsinki

Jaa