Uutiskuva

20. marraskuuta 2018|12:27

Tule-sairaudet – alaselkäkivuista fibromyalgiaan 12.2. Helsinki

Päivitä osaamisesi nivel- ja tukikudossairauksista helmikuun 12. päivä järjestämässämme luentopäivässä Helsingissä. Puhujina reumatologian, fysiatrian ja ortopedian huippuasiantuntijat.

Jaa

Tule oppimaan sairauksien taustoista, ehkäisystä ja hoidosta

Koulutuspäivä tarjoaa tukea niin itse- kuin lääkehoidon ohjaamiseen palveluvalinnassa ja reseptin käsittelyssä. Luennot sopivat erinomaisesti koko apteekin farmaseuttiselle henkilökunnalle. Pitkän linjan ammattilaisille päivä tarjoaa mahdollisuuden päivittä osaamistaan ja vastavalmistuneille puolestaan tukea asiantuntijuuteen.

̶ Tavoitteenani on tarjota poikkileikkaus yleisimmistä Tule-vaivoista, joita apteekissa kohdataan. Lisäksi päivään mahtuu pari ehkä huonommin tunnettua vaivaa, kuten fibromyalgia ja selkärankareuma, kertoo luentopäivän suunnitellut koulutuspäällikkö, Marikki Peltoniemi Farmasian oppimiskeskuksesta.

Apteekilla on erinomainen mahdollisuus tukea tule-potilaan hoidon onnistumista

Esimerkiksi akuutissa alaselkäkivussa itsehoidolla on merkittävä rooli ja vaiva parantuu usein hyvin päivissä tai viikoissa. Myös nivelrikossa hyvä itsehoito auttaa kivun hallinnassa sekä parantaa liikkuvuutta.

̶ Usein kohtaamme selkäkipu- ja nivelrikkopotilaita apteekin kipuhyllyllä. Silloin on hyvä, että oma osaaminen ajan tasalla. Välillä itsehoito, johon kuuluu niin lääkkeellistä kuin lääkkeetöntä hoitoa, saattaa jopa riittää hoidoksi. Toisaalta farmasian ammattilaisen tulee osata arvioida, koska asiakkaan olisi syytä hakeutua lääkäriin, Peltoniemi tuumaa.

Reumaa sairastavan asiakkaan kohtaamisessa on puolestaan tärkeää, että apteekissa osataan tukea muuta terveydenhuoltoa potilaan hoitoon sitoutumisessa ja lääkehoidon onnistumisessa.

̶ Apteekissa vielä varmistetaan, että reumaa sairastava asiakas on ymmärtänyt, mitä lääkkeitä hänelle on määrätty ja miksi sekä kerrotaan, miten lääkkeet toimivat ja mihin hoidolla pyritään.

Kiinnostuitko? Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Tule-sairaudet 12.2.2019, Allergiatalo, Helsinki
Ilmoittaudu 29.1.2019 mennessä verkkosivujemme kautta.

OHJELMAN LÖYDÄT TÄSTÄ
Jaa