Farmasian
Päivät
16.–17.11.2018

Uutiskuva

8. lokakuuta 2018|09:00

Pakohuoneen pelipaikat täyttyivät tunnissa ilmoittautumisen avautumisesta

Tällä hetkellä kaikki pelipaikat ovat täynnä. Mikäli peruutuspaikkoja aukeaa, ilmoitamme asiasta verkkosivuillamme ja Facebookissa.

Jaa

Farmasian ammattilaiset ovat selkeästi pakohuonepelin faneja!

Farmasian oppimiskeskuksen ja Seikkailutyöryhmä Glavan järjestämä ensimmäinen farmaseuttinen pakohuonepeli pelataan Farmasian Päivillä marraskuussa. Kaikki pelipaikat varattiin loppuun noin tunnissa ilmoittautumisen aukeamisesta. Pelin järjestäjätiimi on suosiosta iloisia.

- Olemme panostaneet pakohuoneeseen paljon, joten on hienoa huomata, että kollegamme apteekeissa ovat tästä yhtä innoissaan kuin me, koulutuspäälliköt Anna Salonen ja Minna Svensk, iloitsevat.

Mistä on kyse?

Joukkueille esitetään Farmasian Päivillä mysteeri, jonka ratkaisemiseen tarvitaan sekä hoksottimia, että farmaseuttista ammattitaitoa. Peliin osallistutaan 3-4 hengen, farmaseuttisesta henkilöstöstä koostuvalla, joukkueella. Pelin nimi on Vain muutaman lääkkeen tähden ja siinä ratkaistaan Lempi Inkerin arvoitus.

Missä pelataan?

Pelihuone löytyy Farmasian Päivien tapahtumien keskiöstä, luentosalien ja näyttelyalueen välistä. Peliaika on 45min sisältäen opastuksen ja pelin. Peli on tarjolla niin perjantaina 16.11. kuin lauantaina 17.11.

Pelin kulku

Perinteiseen pakohuonepelin tyyliin joukkueet lukitaan huoneeseen ja heillä on 30 minuuttia aikaa selvittää tiensä ulos tekemällä yhteistyötä. Pelissä edetään ratkomalla pulmia, etsimällä avaimia ja päättelemällä oikeita ratkaisuja. Tehtävistä selviää veitsen terävällä ja salamannopealla ajattelulla, ei haballa. Tällä kertaa myös farmaseuttisesta osaamisesta on hyötyä.

Pakohuonepelissä on ulkopuolinen peliohjaaja, joka seuraa kameroiden avulla joukkueen etenemistä ja avustaa heitä tarvittaessa antamalla vihjeitä. Hätätilanteessa huoneesta pääsee poistumaan milloin vain. Pakohuonepelit kasvattavat jatkuvasti suosiotaan Suomessa eikä ihme, pelaaminen on yllättävän koukuttavaa!

Jaa