Tapahtuman tiedot
Ilmoittaudu
Tarkista tiedot ja vahvista
Tietoja
Kohderyhmä: Ensisijaisesti apteekkien henkilöstö, esihenkilöt ja apteekkarit. Kokonaisuudet sopivat soveltuen myös sairaala-apteekkien farmaseuttiselle henkilöstölle ja esihenkilöille.
Tavoite: Sähköisten osaamismerkkien avulla voit osoittaa ammatillista osaamistasi. Osaamismerkit muodostavat kokonaisuuksia, jotka auttavat sinua hahmottamaan tärkeimpiä osaamisia tämän päivän apteekkityössä. Samalla osaamismerkistöt muodostavat täydennyskoulutuksen koulutussuunnitelman, joka auttaa sinua ja apteekkia suunnitelmallisessa osaamisen kehittämisessä.

Sähköistä osaamismerkkiä klikkaamalla näkyy, mitä osaamista kyseisen merkin haltijalla on. Merkkejä kootaan ilmaiseen sovellukseen Open Badge Passportiin (OBP), jota voi käyttää verkkoselaimen kautta tai puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Verkkoselaimen kautta käyttäessäsi OBPia, voit järjestellä merkkejäsi kuvaamaan osaamiskokonaisuuksia. Voit jakaa saamasi merkin työnantajallesi, jolloin myös organisaatioon kertyy tieto kaikkien työntekijöiden osaamisesta. FOKin osaamismerkit löytyvät palvelusta vuoden 2023 alussa.

Huom! Kun luot käyttäjätunnuksen Open Badge Passportiin, tee se samalla sähköpostiosoitteella, jota käytät FOKin koulutuksissa.

FOKin osaamismerkit

-    Osallistujamerkit ovat todistuksia osallistumisesta koulutukseen (=todistus).
-    Osaajamerkin saaminen edellyttää useampaan koulutukseen osallistumista ja/tai osaamisen osoittamista muuten.
-    Erityisosaajamerkin ansaitsee, kun osaaminen on karttunut riittävästi ja siitä on osoituksena useita osaajamerkkejä. FOK määrittelee, millä osaajamerkeillä kukin erityisosaajamerkki on saatavissa.

Koulutusten osallistujamerkit ovat todistuksia

Jatkossa FOKin koulutusten todistukset ovat sähköisiä osallistujamerkkejä, jotka automaattisesti latautuvat hyväksytyn suorituksen jälkeen tilillesi Open Badge Passportiin ja oppimisympäristöömme. Osaamismerkin voi ladata myös oppimisympäristöstämme koulutuksen jälkeen myös pdf-muodossa, jolloin voit antaa sen työnantajallesi vanhan todistuksemme tapaan.

Osaamismerkit 2023

Löydät koulutukset osaamismerkeittäin koulutusten hakukoneesta. Valitse oikeasta laidasta merkki, johon liittyviä koulutuksia haluat hakea. Paina Hae-nappia ja koulutukset listautuvat alle.

 

Apteekin moniosaaja (erityisosaaja)

Apteekin moniosaaja -merkin saa, kun on saanut viisi siihen liittyvää osaajamerkkiä.

Tietosuojaosaaja (osaajamerkki)

Merkin saa, kun on suoritettu viisi koulutusta. Jos merkkiin kuuluvia verkkokoulutuksia on suoritettu jo aikaisemmin, todistus liitetään merkkihakemukseen. Merkissä huomioidaan vuoden 2022 webinaareista (todistus liitetään merkin hakemukseen): Apteekki ja edunvalvonta

Tietosuojavastaava (osaajamerkki)

Merkin saa, kun on suoritettu viisi koulutusta. Jos merkkiin kuuluvia verkkokoulutuksia on suoritettu jo aikaisemmin, todistus liitetään merkkihakemukseen. Merkissä huomioidaan vuoden 2022 webinaareista(todistus liitetään merkin hakemukseen): Apteekki ja edunvalvonta

Asiakaspalveluosaaja (osaajamerkki)

Merkin saa, kun on suoritettu viisi koulutusta.

Markkinointi- ja some-osaaja (osaajamerkki)

Merkin saa, kun on suoritettu viisi koulutusta. Jos merkkiin kuuluvia verkkokoulutuksia on suoritettu jo aikaisemmin, todistus liitetään merkkihakemukseen. Merkkiin tuotetaan lisää koulutuksia myöhemmin.

Logistiikkaosaaja (osaajamerkki)

Merkin saa, kun on suoritettu viisi koulutusta. Jos merkkiin kuuluvia verkkokoulutuksia on suoritettu jo aikaisemmin, todistus liitetään merkkihakemukseen.

 

Geriatrinen lääkehoito (erityisosaaja)

Merkin saa, kun on saanut kolme siihen liittyvää osaajamerkkiä.

Geriatrinen farmasia (osaajamerkki)

Merkin saa, kun on suoritettu neljä koulutusta. Jos merkkiin kuuluvia verkkokoulutuksia on suoritettu jo aikaisemmin, todistus liitetään merkkihakemukseen.

Geriatrinen hoidonohjaus (osaajamerkki)

Merkin saa, kun on suoritettu kymmenen koulutusta. Jos merkkiin kuuluvia verkkokoulutuksia on suoritettu jo aikaisemmin, todistus liitetään merkkihakemukseen.

Merkissä huomioidaan myös webinaarit (2022), todistus liitetään merkin hakemukseen:  
Apteekki ja edunvalvonta
Störningar i hjärnans blodcirculation,
Miten tulkitsen haittariskit ja yhteisvaikutukset
Sydämen vajaatoiminnan hoito
Suun ongelmat ja hoito

Apteekin palvelut ja sote-yhteistyö (osaajamerkki)

Merkin saa, kun on suoritettu neljä koulutusta. Jos merkkiin kuuluvia verkkokoulutuksia on suoritettu jo aikaisemmin, todistus liitetään merkkihakemukseen. Lisäksi merkissä huomioidaan seuraavat webinaarit (2022), todistus liitetään merkin hakemukseen: Turvallisen lääkehoidon tuki, verkkokoulutus

 

Itsehoito (erityisosaaja)

Merkin saa, kun on saanut kolme siihen liittyvää osaajamerkkiä.

Itsehoidon ohjaus (osaajamerkki)

Merkin saa, kun on suoritettu 10 koulutusta. Jos merkkiin kuuluvia verkkokoulutuksia on suoritettu jo aikaisemmin, todistus liitetään merkkihakemukseen. Merkissä huomioidaan 2022 webinaareista (todistus liitetään merkin hakemukseen): Tukkoisen nenän syyt ja hoito, iltawebinaari

Eläinten itsehoito (osaajamerkki)

Merkin saa, kun on suoritettu 5 koulutusta. Jos merkkiin kuuluvia verkkokoulutuksia on suoritettu jo aikaisemmin, todistus liitetään merkkihakemukseen. Merkkiin tuotetaan lisää koulutuksia myöhemmin.

Itsehoidon turvallisuus ja asiakaspalvelu (osaajamerkki)

Merkin saa, kun on suoritettu 5 koulutusta. Jos merkkiin kuuluvia verkkokoulutuksia on suoritettu jo aikaisemmin, todistus liitetään merkkihakemukseen.

Kosmetiikkaosaaja (osaajamerkki)

Merkin saa, kun on suoritettu 4 koulutusta. Merkkiin tuotetaan lisää koulutuksia myöhemmin.

 

Lääkitysturvallisuus (erityisosaaja)

Merkin saa, kun on saanut kaksi siihen liittyvää osaajamerkkiä.

Lääkitysturvallisuus kehittäjä (osaajamerkki)

Merkin saa, kun on suoritettu kuusi koulutusta. Jos merkkiin kuuluvia verkkokoulutuksia on suoritettu jo aikaisemmin, todistus liitetään merkkihakemukseen.

Lääkitysturvallisuusosaaja (osaajamerkki)

Merkin saa, kun on suoritettu neljä koulutusta. Merkkiin tuotetaan lisää koulutuksia myöhemmin. Jos merkkiin kuuluvia verkkokoulutuksia on suoritettu jo aikaisemmin, todistus liitetään merkkihakemukseen.

 

Lääkehoidon arvioinnin asiantuntija

Huom! Merkki myönnetään LHA-portfolion kautta asiantuntijuuden saaneelle. Merkki haetaan todistuksella.  

LHA Farmakologia (osaajamerkki)

Merkin saa, kun on suoritettu neljä koulutusta. Jos merkkiin kuuluvia verkkokoulutuksia on suoritettu jo aikaisaemmin, todistus liitetään merkkihakemukseen.

LHA Kliininen farmasia ja geriatrinen lääkehoito (osaajamerkki)

Merkin saa, kun on suoritettu kuusi koulutusta. Jos merkkiin kuuluvia verkkokoulutuksia on suoritettu jo aikaisaemmin, todistus liitetään merkkihakemukseen.

LHA Arviointityö ja sote-yhteistyö (osaajamerkki)

Merkin saa, kun on suoritettu viisi koulutusta. Jos merkkiin kuuluvia verkkokoulutuksia on suoritettu jo aikaisaemmin, todistus liitetään merkkihakemukseen.

 

Muut osaamismerkit

Apteekin päivittäisjohtaminen (osaajamerkki)

Merkin saa, kun on suoritettu kahdeksan koulutusta. Merkkiin tuotetaan lisää koulutuksia myöhemmin. Jos merkkiin kuuluvia verkkokoulutuksia on  suoritettu jo aikaisaemmin, todistus liitetään merkkihakemukseen.

Kosmetiikkaosaaja (osaajamerkki)

Merkin saa, kun on suoritettu neljä koulutusta. Merkkiin tuotetaan lisää koulutuksia myöhemmin.

Tietosuojavastaava (osaajamerkki)

Merkin saa, kun on suoritettu viisi koulutusta. Jos merkkiin kuuluvia verkkokoulutuksia on suoritettu jo aikaisaemmin, todistus liitetään merkkihakemukseen. Merkissä huomioidaan vuoden 2022 webinaareista (todistus liitetään merkin hakemukseen):  
Apteekki ja edunvalvonta

Löydät koulutukset osaamismerkeittäin koulutusten hakukoneesta.