Uutiskuva

21. marraskuuta 2022|08:54

Sähköiset osaamismerkit käyttöön 2023

Jatkossa sähköinen osallistujamerkki korvaa todistuksen, mutta merkin voi tallentaa myös pdf-muodossa.

Jaa

FOK ottaa 2023 käyttöön sähköiset osaamismerkit, joiden avulla voit osoittaa ammatillista osaamistasi. Osaamismerkit muodostavat kokonaisuuksia, jotka auttavat sinua hahmottamaan tärkeimpiä osaamisia tämän päivän apteekkityössä. Samalla osaamismerkistöt muodostavat täydennyskoulutuksen koulutussuunnitelman, joka auttaa sinua ja apteekkia suunnitelmallisessa osaamisen kehittämisessä.

Sähköistä osaamismerkkiä klikkaamalla näkyy, mitä osaamista kyseisen merkin haltijalla on. Merkkejä kootaan ilmaiseen sovellukseen Open Badge Passportiin (OBP), jota voi käyttää verkkoselaimen kautta tai puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Verkkoselaimen kautta käyttäessäsi OBPia, voit järjestellä merkkejäsi kuvaamaan osaamiskokonaisuuksia. Voit jakaa saamasi merkin työnantajallesi, jolloin myös organisaatioon kertyy tieto kaikkien työntekijöiden osaamisesta.

Huom! Kun luot käyttäjätunnuksen Open Badge Passportiin, tee se samalla sähköpostiosoitteella, jota käytät FOKin koulutuksissa.

FOKin Osaamismerkit

  • Osallistujamerkit ovat todistuksia osallistumisesta koulutukseen (=todistus).
  • Osaajamerkin saaminen edellyttää useampaan koulutukseen osallistumista ja/tai osaamisen osoittamista muuten.
  • Erityisosaajamerkin ansaitsee, kun osaaminen on karttunut riittävästi ja siitä on osoituksena useita osaajamerkkejä. FOK määrittelee, millä osaajamerkeillä kukin erityisosaajamerkki on saatavissa.

Koulutusten osallistujamerkit

Jatkossa FOKin koulutusten todistukset ovat sähköisiä osallistujamerkkejä, jotka automaattisesti latautuvat hyväksytyn suorituksen jälkeen tilillesi Open Badge Passportiin ja oppimisympäristöömme. Osallistujamerkin voi ladata myös oppimisympäristöstämme koulutuksen jälkeen pdf-muodossa, jolloin voit antaa sen työnantajallesi vanhan todistuksemme tapaan.

Koulutuksia voi hakea osaamismerkeittäin

FOKin koulutusten hakukoneesta voi jatkossa hakea koulutuksia myös osaamismerkeittäin. Valitse oikeasta laidasta osaamismerkki, johon liittyviä koulutuksia haluat katsoa ja klikkaa Hae-painiketta. Alle listautuvat tähän merkkiin liitetyt koulutukset.

Löydät tästä lisää tietoa sähköisistä osaamismerkeistä ja niiden saamisen ehdoista.

Jaa