Uutiskuva

19. joulukuuta 2023|17:01

Ylimääräinen koulutusvähennys apteekin verotuksessa

Apteekki voi tehdä koulutuksen todellisten kulujen lisäksi ylimääräisen koulutusvähennyksen verotuksessa. Kysessä on laskennallinen lisävähennys, joka ei vaikuta työntekijöiden koulutuksesta aiheutuvien kustannusten vähennysoikeuteen.

Jaa
Millä edellytyksillä apteekki voi tehdä koulutusvähennyksen:
  1. Voit tehdä koulutusvähennyksen, jos työntekijä on ollut koulutuksessa vähintään yhden päivän eli kuusi tuntia koulutusta vuodessa. Voit koota tämän ajan myös lyhyemmistä koulutuksista. Yhden koulutuksen on kestettävä yhtäjaksoisesti vähintään tunnin.
  2. Koulutusvähennyksen edellytyksenä on, että koulutus perustuu työntantajan laatimaan vuosittaiseen koulutussuunnitelmaan. Koutussuunnitelma tulee olla laadittuna ennen työntekijöiden koulutusta, suunnitelmaa voi päivittää vuoden aikana.
  3. Koulutusvähennys perustuu työntekijöiden koulutuspäiviin ja keskimääräiseen päiväpalkkaan. Vähennyksen suuruus on 50 % koulutuspäivien keskimääräisistä palkkakustannuksista. Vähennyksen voi saada vuosittain enintään kolmelta koulutuspäivältä työntekijää kohden. Vähennyksen voi saada vain niistä koulutuksista, joiden ajalta on maksettu palkkaa.
  4. Koulutusvähennys lasketaan kertomalla yrityksen työntekijöiden keskimääräinen päiväpalkka koulutusvähennykseen oikeuttavien koulutuspäivien lukumäärällä ja jakamalla tulo kahdella. Eli lisävähennyksenä saat puolet koulutuspäivien laskennallisista palkkakustannuksista (enintään kolmelta koulutuspäivältä/työntekijä/vuosi).
  5. Työnantaja voi lisäksi vähentää verotuksessaan henkilöstön kouluttamisen suorat kulut sekä koulutusajan palkkakustannukset.

Tutustu tästä verottajan ohjeeseen: Työnantajan koulutusvähennys

 

Jaa