Tapahtuman tiedot
Ilmoittaudu
Tarkista tiedot ja vahvista
Tietoja
Kohderyhmä: Apteekkien ja sairaala-apteekkien farmaseuttinen henkilökunta.
Tavoite: Lääkehoidon arviointiosaaminen (LHA) on jatkossa ammattilaisten perusosaamista. Tavoitteena on kehittää jo työelämässä olevien farmasian ammattilaisten LHA-osaaminen samalle tasolle valmistuvien farmaseuttien ja proviisorien kanssa. Koulutusten avulla päivität osaamisesi LHA-asiantuntijuuden haun edellyttämälle tasolle. Osaamista tarvitaan mm. arviointipalveluiden tuottamisessa ja toimiessa terveydenhuollon moniammatillisessa tiimissä potilaiden lääkitysturvallisuuden edistämiseksi. Lisäksi se parantaa osaamistasi asiakkaiden lääkeneuvonnassa ja lääkitysturvallisuudesta huolehtimisessa.
 

LHA-asiantuntijuus portfoliomenettelyllä FOK:n koulutuskokonaisuuden avulla

Portfoliomenettely mahdollistaa osaamisen näyttämisen laajasti huomioiden ammatillisen täydennyskouluttautumisen ja työssäoppimisen. FOK:n koulutuskokonaisuudella voit täydentää olemassa olevaa osaamistasi tai aloittaa asiantuntijuuden kehittymisen aivan alusta. Olitpa polkusi alussa tai hankkimassa täydennystä osaamiseeesi, on hyvä aloittaa opintojen suunnittelu tutustumalla Dosiksen artikkeliin lääkehoidon eritasoisten arviointien osaamistavoitteista. Artikkeli löytyy verkosta ilmaiseksi Dosiksen numerosta 3/2017. Nämä osaamistavoitteet ovat FOKn koulutuskokonaisuuden ja asiantuntijuuden osoittamista varten tarvittavan näyttöportfolion pohja.

Näyttöportfolio on Suomen Farmasialiiton tuottama ja siihen pääset tutustumaan tästä. Sivulta löytyy asiantuntijuuden hakuaikojen ja portfolion täyttöohjeiden lisäksi myös mm. koulutuskorttipohja, johon voi kerätä opintosuoritukset itselleen ylös. Portfolion voi ottaa käyttöön missä vaiheessa opintoja tahansa: sitä voi lähteä täyttämään sitä mukaa kun opintoja suorittaa tai vasta potilastapausten tekovaiheessa, mutta on hyvä huomioida, että täyttäminen vaatii aikaa, joten kannattaa aloittaa ajoissa ennen portfolion arviointiin jättöpäivää. Portfolioon tutustuminen helpottaa myös opintokokonaisuuden hahmottumista.

 

FOK:n opintokokonaisuuden koulutukset syventävät osaamista:

  • kliinisessä farmasiassa ja lääkehoito-ohjauksessa
  • tietokantojen ja niiden tarjoaman tiedon hyödyntämisessä
  • palvelun kehittämisessa ja tuottamisessa

Kokonaisuudesta voi valita oman osaamisensa tueksi tarvittavat koulutukset ja suorittaa niitä omaan aikatauluun parhaiten sopivassa tahdissa. Jokainen koulutus laskutetaan aina omanaan ilmoittautumisen jälkeen.

LHA -opiskelijoille on luotu oma keskustelualue. Keskustelualueella pääset verkostoitumaan ja keskustelemaan opiskeluun liittyvistä kysymyksistä tutorin ja muiden opiskelijoiden kanssa. Keskustelualue on maksuton ja käytössäsi koko opiskelun ajan. Liity mukaan keskustelualueelle. 

Opintosuoritusten todistukset saat kaikki sähköisinä, jolloin ne on helppo liittää portfoliotyökaluun asiantuntijuuden hyväksymistä varten (lisää asiantuntijuuden hakemisesta alempana). Muista tallentaa todistuksista itsellesi varmuuskopiot esim muistitikulle.

Koulutuskokonaisuuden suorittaminen edellyttää farmaseutin tai proviisorin tutkintoa.


Koulutuskokonaisuuden rakenne (kokonaisuuteen kuuluvat lähipäivät ja verkkokoulutukset):

Tietokannat -käyttäjäkoulutus 

LHA-tietokannat käyttäjäkoulutus 22.4.2020, koulutus järjestetään etäkoulutuksen!

LHA-tietokannat käyttäjäkoulutus 4.6.2020, Helsinki

LHA-tietokannat käyttäjäkoulutus 2.9.2020, Helsinki 

LHA-tietokannat käyttäjäkoulutus 11.11.2020, Tampere

Potilastapauspäivä 

LHA-potilastapauspäivä 19.5.2020, Tampere

LHA-potilastapauspäivä 26.8.2020, Jyväskylä


Verkkokoulutukset

LHA Farmakologiaa apteekin arkeen verkkokoulutus

LHA Fysiologiaa apteekin arkeen verkkokoulutus

LHA Munuaisten vajaatoiminta verkkokoulutus

LHA Iäkkäiden lääkitysongelmat verkkokoulutus

LHA Kliinisen haastattelun perusteet verkkokoulutus

LHA Muistin ja psyyken sairaudet verkkokoulutus

LHA Palveluiden tuotteistaminen apteekissa verkkokoulutus

LHA Yhteistyö terveydenhuollossa verkkokoulutus

LHA Riskilääkkeiden tunnistaminen verkkokoulutus

Verkostotapaamiset (webinaarit)

LHA-verkostotapaaminen - Arviointityö ja yrittäjyys 2.4.2020

Kuinka paljon opintokokonaisuus maksaa?

LHA-kokonaisuuden hinnaksi tulee noin 1200-1300€ +alv 24%. Hinta sisältää kaikki  kokonaisuuteen suositellut verkkokoulutukset sekä lähipäivät. Hintaan ei sisälly asiantuntijuuden hausta aiheutuvia kustannuksia eikä verkosto- ja tutortapaamisia. Laskutus tapahtuu koulutuskohtaisesti.

Huom! Vuonna 2020 FOK juhlii 40-vuotista taivaltaan ja on juhlavuoden kunniaksi päättänyt jatkaa LHA-opintoja suorittaville LHA-verkkokoulutuksista myönnettävää 40 % alennusta vuoden 2020 loppuun asti. Alennus myönnetään LHA40-koodilla verkkokoulutuksista, jotka tunnistat nimen edessä olevasta LHA-tunnuksesta. Kulutuskokonaisuuden hinnaksi tulee tällöin noin 900€+alv 24%. 

Lisätietoja:

Lisätietoja LHA-osaaminen -koulutuskokonaisuudesta antaa koulutuspäällikkö Anna Salonen, anna.salonen@fok.fi